Alex Dogboy

I svenskan läser vi boken Alex Dogboy av Monica Zak. Alex blir som ung övergiven av först hans mamma och hans fyra äldre syskon, därefter lämnar hans pappa honom, hans farbror dör och till och med hans söta lilla hund Blondie försvinner. Han bor tillsammans med sin moster för en kort tid, men känner sig till slut så arg och ensam att han ger sig ut på gatan. Han ska leva ett liv som hemlös i Honduras huvudstad Teguicigalpa.

Livet på gatan visar sig inte vara lika fett och coolt som han hade förväntat sig. Han blir bland annat inlåst i ett frysrum, kidnappad av en utlänning som vill sälja honom för konstiga syften. Han åker till den största soptippen i Honduras. Han träffar en flicka som han blir lite småkär i och de blir vänner. I det höga sopberget hittar han en stor kartong. Inuti den så ligger en svag liten hundvalp. Han har fått en ny vän.

Vi tycker att den är bra för att den handlar om en annorlunda pojke i en för oss okänd miljö. Vi hoppas att resten är lika spännande och detaljerad.

Av: Stina L och Livia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *