Veckan som har gått

Måndag:

De första lektionerna i måndags var idrott och bild. På idrotten körde vi pingis och badminton. Anders lärde oss att slå med ett badmintonrack utan att tappa mycket energi. På bilden så ritade vi indian-ansikten. Vi skulle rita överdrivna konturer t.ex. som en jättestor näsa. Efter bilden hade vi svenska. Då började vi att skriva faktatexter om brunbjörnar. På matten lärde vi oss om överslagsräkning. Överslagsräkning handlar om att avrunda decimaltal så att det blir enklare att räkna. Den sista lektionen hade vi so. Då arbetade vi med ett häfte om samhällskunskap och hur man lever i samhället.

Tisdag:

Den första lektionen var engelska. Då pratade vi om en uppgift i boken som handlade om presens. Sen hade vi matte och då repeterade vi om överslagsräkning. Efter matten hade vi svenska. Då fortsatte vi med faktatexterna om brunbjörnarna, och sedan när man blev klar med texten fick man skriva en faktatext om Pyramiderna. Sedan hade vi so och fortsatte att jobba i våra häften. Därefter åkte vi till norra skolan och hade slöjd. Den ena gruppen hade träslöjd medans den andra gruppen hade syslöjd. På träslöjden gjorde vi brickor medans på syslöjden så fortsatte vi på våra kuddar eller broderade.

Onsdag:

Den första lektionen i Onsdags var So. Då slutförde vi våra häften och gjorde en diagnos. De som var klara med diagnosen fick kolla på Lilla aktuellt och svara på nutidsfrågor. Sedan hade vi matte där vi fortsatte med överslagsräkning  i boken. Efter det så åkte vi till norra skolan och hade idrott och musik.  På idrotten fortsatte vi med racketsport, och på musiken spelade vi piano och trummor.

Torsdag:

Nu håller vi på att skriva på bloggen.

Fredag:

VI HAR STUDIEDAG!!!

Av: Agnes, Ella och Maja i 5a.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *